‘Behandelingen gericht op duurzame verandering van gedrag’

M: 0624104064

E: info@maartjedegraaf.nl

EEN GEZONDE GEEST IN EEN GEZOND LICHAAM

0624104064
Image Alt
De Kickbox Psychiater

Maartje de Graaf

Voorkomen is beter dan genezen

Mijn naam is Maartje, ik kom uit een kunstzinnig artsengezin. Mijn ambitie om een conservatoriumopleiding te volgen heb ik omgezet in een traditionele opleiding binnen de geneeskunde. Werkzaam als arts, voelde ik mij niet gelukkig met een focus op het lichaam alleen en besloot ik een opleiding tot psychiater te volgen.

Altijd al ben ik op zoek geweest naar een echte connectie tussen lichaam en geest. Noch de medische wetenschap, noch de psychiatrie bleken mij de antwoorden te geven die ik zocht. Ik merkte hoe vast mensen vaak zitten in hun hoofd, inclusief mijn eigen gedachten. Veel reizen en het contact met andere culturen toonde mij mogelijkheden om los te komen; ik zag hoe anders mensen met hun problemen kunnen omgaan en hun creativiteit inzetten. Dit vormde voor mij de inspiratiebron om psychiatrie met sport, kunst en muziek te gaan combineren.

Wereldwijd lijden zo’n 450 miljoen mensen aan psychiatrische stoornissen, waarvan sommige langdurige beperkingen veroorzaken, zoals depressie , overmatig alcohol- en druggebruik, schizofrenie en bipolaire stoornis. Bij deze mensen wordt vaker een inactieve leefstijl waargenomen dan bij de algemene populatie en komen somatische klachten als overgewicht ook vaker voor.

Ik wil je graag helpen met de behandeling van je klacht en groeiwens, maar de invulling van mijn therapieën kan wellicht niet geschikt voor je zijn. meld je dan aan en we onderzoeken dit samen.

Boxing. is cheaper than therapy.